30. 5. 2009

Opekané zemiaky so salámou a paprikou

Suroviny: 750 g menších zemiakov, 200 g salámy vcelku, 150 g mrazenej zelenej fazuľky, 1 červenú, 1 žltú papriku, 30 g oleja, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie.

Postup: Zemiaky umyjeme a v šupke varíme 20 minút v osolenej vode. Precedíme, olúpeme a necháme vychladnúť. Fazuľku uvaríme v osolenej vode domäkka. Papriku očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Salámu olúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. V panvici rozpálime olej, papriku krátko opečieme a vyberieme. Zemiaky nakrájame na plátky a opečieme z oboch strán do zlatista.Pridáme salámu a krátko spolu opekáme. Primiešame papriku, fazuľku, zohrejeme, premiešame, okoreníme mletým korením a paprikou, prípadne ochutíme.

Žiadne komentáre: