26. 5. 2009

Srnčí guláš

Suroviny: 750 g srnčieho mäsa s kosťou (predné), 75 g margarínu, 40 g hladkej múky, 100 g cibule, mletá paprika, rasca, paradajkový pretlak, citrónová kôra, cesnak, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Na polovici tuku opražíme dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku a umyté mäso nakrájané na úhľadné kúsky, dáme na opraženú cibuľu, osolíme, okoreníme a na miernom ohni dusíme domäkka. Mäso vyberieme, šťavu vysmažíme na tuk, zaprášime múkou a za stáleho miešania popražíme. Potom zalejeme chladným vývarom alebo vodou, rozmiešame, pridáme paradajkový pretlak a varíme asi 30 minút. Potom zamiešame rozotretý cesnak, omáčku precedíme na mäso a povaríme.  

Žiadne komentáre: