25. 5. 2009

Zemiaky s petržlenom a cesnakom

Suroviny: 1 ½ kg malých mladých zemiakov, 3 PL olivového oleja, ½ hlavičky cesnaku, 1 zväzok sekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie 

Postup: Zemiaky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a očistíme. Uvaríme v šupke a scedíme. Medzitým si očistíme strúčiky cesnaku a jemne ich nasekáme. Rovnako nasekáme umytú petržlenovú vňať. Na rozohriatom olivovom oleji krátko opražíme cesnak ( dávajte pozor, aby vám nezhorkol ). Potom odstavíme, vmiešame k nemu vňať, všetko výdatne osolíme a okoreníme, najlepšie čerstvo zomletým čiernym korením. Do panvice potom pridáme ocedené uvarené zemiaky a za stáleho miešania asi 1 minútu prudko opekáme a okamžite podávame. Pre vôňu aj pre zdravie môžete pri varení zemiakov pridať do vody trocha mletej rasce.  

Žiadne komentáre: