25. 5. 2009

Farebná zemiaková kaša

Suroviny: 1 kg zemiakov, soľ, 50 g masla, 4 dl mlieka, na zafarbenie kečup, dusený špenát, 2 žĺtky, 4 vajcia, 100 strúhaného syra, 2 PL preosiatej strúhanky, 2 PL rozohriateho masla, tuk na vymastenie 

Postup: Do ocedených roztlačených zemiakov pomaly pridávame horúce mlieko a maslo a šľahačom prešľahávame, až je kaša úplne hladká. Rozdelíme ju na 4 časti. Jednu odfarbíme kečupom, druhú špenátom a ostávajúce dva žĺtkami. Vložíme ich striedajúc farby do vymastenej zapekacej misy. V každej časti vyhĺbime jamku, do ktorej vyklepneme vajce, celý povrch posypeme strúhaným syrom a strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom a v horúcej rúre prudko zapečieme až povrch získa zlatavú farbu, syr sa roztečie a vajcia zrazia. Kašu podávame s grilovaným mäsom a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: