21. 5. 2009

Torta z karfiolu a brokolice

Suroviny: 250 g múky, 1 vajce, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, 125 g rozpusteného masla, 5 lyžíc strúhanky, 50 g rozpusteného masla, soľ, mleté biele korenie, strúhaný muškátový oriešok, 300 g karfiolových ružičiek, 200 g ružičiek brokolice, 2 vajcia, 50 g múky, 2 dl mlieka, 1 dl smotany 

Postup: Z múky, vajca, smotany, štipky soli a rozpusteného masla vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 1 hodinu tuhnúť. Cesto roztlačíme v tortovej formy na dno i boky. V 50 g rozpusteného masla opražíme strúhanku, ktorú okoreníme a posypeme ňou cesto vo forme. Brokolicu a karfiol vložíme do sita a sparíme vo vriacej vode (asi 2 minúty). Potom ružičky prudko ochladíme v studenej vode a poukladáme do formy s cestom. Z dvoch vajec, 50 g múky, mlieka a 2 dl smotany vymiešame zálievku, ktorú osolíme, okoreníme mletým bielym korením, muškátovým orieškom a nalejeme na karfiol a brokolicu. Pečieme v rúre predhriatej na 200 oC (v najnižšej časti), asi 25 až 30 minút. Krájame až po vychladnutí.

Žiadne komentáre: