25. 5. 2009

Lepenica trochu inak

Suroviny: 1 kg zemiakov, ½ kg kyslej kapusty, 2 paradajky, 1 väčšia cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, prípadne majoránka a podľa chuti cesnak 

Postup: Zemiaky nastrúhame, osolíme, okoreníme, eventuálne pridáme majoránku, dobre premiešame s kyslou kapustou nakrájanou na drobno, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajky, prelisovaný cesnak a zmes navrstvíme do vymastenej zapekacej nádoby. Polejeme olejom, hlavne po stranách, aby sa jedlo nepripálilo a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa na povrchu nevytvorí hnedá kôrka. Toto staré juhočeské jedlo je v tomto prípade ozvláštnené paradajkami a spôsobom prípravy ( nedusíme ho, ale pečieme v rúre ). Paradajky môžete tiež vynechať.

Žiadne komentáre: