21. 5. 2009

Karfiol zapekaný s rybím filé

Suroviny: 1 karfiol, 500 g rybieho filé, 60 g masla, 2 žĺtky, 300 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra, 2,5 dl sladkej smotany, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať 

Postup: Karfiol uvaríme v osolenej vode. Karfiol scedíme a rozoberieme na ružičky. Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme na plátky. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou, povaríme a odstavíme. Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky. Osolíme, pridáme postrúhaný syr, muškátový kvet a posekanú petržlenovú vňať. Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme cestoviny a filé, a zalejeme omáčkou a zapečieme. Podávame so zemiakmi a rajčinovým šalátom.

Žiadne komentáre: