26. 5. 2009

Srnčie rezne na víne

Suroviny: 4 rezne zo stehna, 3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, soľ, 20 g hladkej múky, 2 rajčiny, 40 g údenej slaniny, petržlenovú vňať, 1 dl červeného vína, 1 lyžicu kečupu, 30 g masla

Postup: Rezne naklepeme, potrieme olejom, posypeme korením a odložíme do chladničky odležať. Pred prípravou ich osolíme, poprášime múkou, prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji a preložíme na zohriate taniere. Vo výpeku opražíme na kolieska pokrájané rajčiny. Osobitne rozškvaríme údenú slaninu pokrájanú na malé kocky. Podlejme červeným vínom, pridáme kečup a krátko povaríme. Opečené plátky rajčín poukladáme na rezne, polejeme omáčkou so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovými hranolčekmi a brusnicovým kompótom.

Žiadne komentáre: