18. 5. 2009

Kulajda s vajcom a parkom

Suroviny: 1 liter vody, 4 zemiaky, 3 ks nového korenia, 2 ks klinčekov, 1 ks bobkový list, 1 cibuľa, 1/4 litra mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 PL masla, 1 ks masox, 1 párok ( teľací, jemný), 3 – 4 vajcia na tvrdo, podľa chuti kôpor, ocot, cukor, soľ, mleté čierne korenie 

Postup: Do vody vložíme zemiaky pokrájané na malé kocky, nové korenie, klinčeky, bobkový list a cibuľu. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Potom pridáme múku rozmiešanú v mlieku, povaríme a pridáme masox, maslo a kôpor. Opäť trocha povaríme, pridáme párok nakrájaný na malé kocky, necháme prevrieť. Nakoniec polievku dochutíme octom, cukrom, soľou a čiernym korením a vložíme do nej nahrubo rozsekané vajcia na tvrdo. Je to veľmi sýta a hustá polievka, s rožkami sa môže podávať ako večera – doma ju máme veľmi radi. Nemäsožravci vynechávajú párok, a namiesto masoxu pridávajú zeleninovú magi kocku. 



Žiadne komentáre: