18. 5. 2009

Chlpaté knedlíky

Suroviny: 200 g uvarených zemiakov, 700 g surových zemiakov, 1 vajce, soľ, 250 g hrubej múky, voda, 20 g rastlinného tuku na poliatie 

Postup: Surové zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame najemno. Necháme ich odstáť a hnedú vodu, ktorá sa vyzrážala zlejeme. Potom k nim pridáme vychladnuté, uvarené a postrúhané zemiaky, vajce, soľ, múku a vypracujeme hustejšie cesto. Formujeme z neho knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode asi 8 – 10 minút, kým nevyjdú na povrch. Uvarené knedlíky vložíme do vopred pripravenej udusenej kyslej kapusty, premiešame a polejeme rozohriatym tukom. Alebo ich po uvarení polejeme opraženou slaninkou s cibuľou a kyslú dusenú alebo surovú kapustu si každý zoberie podľa chuti.

Žiadne komentáre: