14. 11. 2008

Plnka do kurata

Suroviny:4-5 rožkov
vajíčka
cesnak kuracia pečeň
soľ
korenie
petržlenová vňať

Postup: do predhriateho oleja (lepšia je domáca bravčová masť) dáme naškrabanú kuraciu pečeň, prelisovaný cesnak, orestujeme, pridáme rohlíky pokrájam na kocky, osmažíme. Odložíme a necháme mierne vychladnúť, pridáme vajíčka, soľ, korenie, petržlenovú vňať, zmiešame, necháme postáť asi 1/2 hodiny.
Alobal dobre pomastíme, dáme naň plnku a stočíme do valca, trošku na voľnejšie, pretože pri varení sa objem zväčší, okraje dobre zatlačiť, aby nám plnka nevytiekla.
Varíme podľa veľkosti asi 1/2 hodiny. Vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame.

Žiadne komentáre: