14. 11. 2008

Maková bábovka

Suroviny:25 dg práškového cukru 
25 dg polohrubej múky 
15 dg mletého maku 
1 Palmarin (Hera) 
1 prášok do pečiva 
1 vanilínový cukor 
2 veľké vajíčka (alebo 4 malé) 
2,5 dl mlieka
Postup:Cukor dobre vymiešame so žĺtkami a zmäknutým margarínom. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mak. Opäť dobre vymiešame. Nakoniec zľahka metličkou primiešame tuhý sneh z bielkov. 
Kto chce, môže pridať za hrsť hrozienok, alebo posekaných orechov, ale tie treba primiešať už do múky, aby sa v ceste pekne rozptýlili a neostali na dne formy. 
Cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme pomaly v mierne vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre: