Suroviny:25 dg práškového cukru
25 dg polohrubej múky
15 dg mletého maku
1 Palmarin (Hera)
1 prášok do pečiva
1 vanilínový cukor
2 veľké vajíčka (alebo 4 malé)
2,5 dl mlieka
Postup:Cukor dobre vymiešame so žĺtkami a zmäknutým margarínom. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mak. Opäť dobre vymiešame. Nakoniec zľahka metličkou primiešame tuhý sneh z bielkov.
Kto chce, môže pridať za hrsť hrozienok, alebo posekaných orechov, ale tie treba primiešať už do múky, aby sa v ceste pekne rozptýlili a neostali na dne formy.
Cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme pomaly v mierne vyhriatej rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára