14. 11. 2008

Jablkové rezy

Suroviny:Na cesto: 5 vajec, 150g polohrubej múky,150g praškového cukru,1/2vrecúška kypriaceho prášku do pečiva,2-3PL vlažnej vody. Na jablkovú plnku: 1000g nastrúhaných jablk,2vrecúška vanilínového cukru. Na pudingovú plnku: 700ml mlieka, 80g zlatého klasu, 40g kryštáloveho cukru,100g praškoveho cukru,200g masla. Na ozdobu: 200ml vyšlahanej sladkej smotany 

Postup:Suchý plech vyložíme alobalom. Očistené a postrúhané jablká vyžmykame, zmiešame vanilínovým cukrom,a rozložíme ich na alobal.Žltka vymiešame s cukrom. Pridáme vlažnú vodu, múku, zmiešanú s kypriacim praškom,a tuhý sneh s bielkov. Premiešame. Cesto rozotrieme na jablkovú hmotu a spolu upečieme. Po upečení koláč necháme vychladnúť,potom ho opatrne prevratime,vyklopíme, a alobal odstránime.Rozotrieme naň pudingovú plnku,vyšĺahanú smotanu, a odložíme do chladnicky stuhnú,nakoniec na vrch postruhame čokoladu.

Žiadne komentáre: