14. 11. 2008

Čokoladový zakusok

Suroviny:225 g Hery, 300 g čokolády na varenie, 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 1/2 vanilkového cukru, štipka soli, 1/2 kypriaceho prášku, 225 g hladkej múky, 40 g kakaa, Cera 

Postup:Do kastróĺika dáme Heru, polovicu čokolády a nad parou necháme rozpustiť. Žĺtka s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou vymiešame. V miske zmiešame múku a kakaom, práškom do pečiva, pridáme vychladnutú čokoládu. Vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou, vmiešavame múku vymiešanú s kakaom, práškom do pečiva a čokoládou a sneh. Vložíme na plech pomastený a vysypaný múkou. Pečieme pri teplote 175 stupňov 20 min.Polejeme čokoládovou polevou s druhej polovice čokolády a Cery.

Žiadne komentáre: