2. 9. 2016

Kurací závitok s ryžou a hlávkovým šalátom

Suroviny na prípravu 1 porcie (1200 kcal): 100 g kuracích pŕs, 20 g mrkvy, 10 g strojovej hydinovej šunky, ½ vareného vajca, 20 g sterilizovaných uhoriek, cibuľa, horčica, soľ, čierne korenie, 5 g hladkej múky, 45 g ryže, 5 g oleja, cibuľa, soľ, vegeta, petržlenová vňať
Kuracie prsia ľahko vyklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, obložíme cibuľou pokrájanou na kolieska. Naplníme šunkou, mrkvou, uhorkou a vareným vajíčkom. Mäso zvinieme do závitku, upevníme špáradlom a opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Na záver vydusenú šťavu zahustíme múkou. Kým sa kuracie závitky udusia, ryžu preberieme, umyjeme, sparíme horúcou vodou, opečieme na oleji, zalejeme 1,5 násobným množstvom vody. Ochutíme a prikryté na miernom ohni dusíme do mäkka. Kuracie závitky servírujeme spolu s ryžou.

Žiadne komentáre: