Suroviny
na prípravu 1 porcie (1200 kcal): 100 g kuracích pŕs, 20 g mrkvy,
10 g strojovej hydinovej šunky, ½ vareného vajca, 20 g
sterilizovaných uhoriek, cibuľa, horčica, soľ, čierne korenie, 5
g hladkej múky, 45 g ryže, 5 g oleja, cibuľa, soľ, vegeta,
petržlenová vňať
Kuracie
prsia ľahko vyklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou,
obložíme cibuľou pokrájanou na kolieska. Naplníme šunkou,
mrkvou, uhorkou a vareným vajíčkom. Mäso zvinieme do závitku,
upevníme špáradlom a opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme
do mäkka. Na záver vydusenú šťavu zahustíme múkou. Kým sa
kuracie závitky udusia, ryžu preberieme, umyjeme, sparíme horúcou
vodou, opečieme na oleji, zalejeme 1,5 násobným množstvom vody.
Ochutíme a prikryté na miernom ohni dusíme do mäkka. Kuracie
závitky servírujeme spolu s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára