1. 9. 2016

Hovädzia polievka s rezancami

30 g predného hovädzie mäsa (hruď, krk., rebrá)., 60 g koreňovej zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 20 g cestovín (niťovky)., voda., soľ.,
Umyté mäso v celku dáme do studenej vody a dáme variť na miernom ohni. Asi po hodine varu posolíme a pridáme očistenú pokrájanú zeleninu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, odstránime blany a chrupky, pokrájame a dáme naspäť do polievky spolu s jemnými rezancami – niťovkami (tie uvaríme osobitne vo väčšom množstve posolenej vody). Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno.

(2 porcie / 1 porcia 429 kJ – 102 kcal., B – 4,9 g., T – 4,2 g., S – 10,4)

Žiadne komentáre: