30
g predného hovädzie mäsa (hruď, krk., rebrá)., 60 g koreňovej
zeleniny (mrkva., petržlen., zeler)., 20 g cestovín (niťovky).,
voda., soľ.,
Umyté
mäso v celku dáme do studenej vody a dáme variť na miernom ohni.
Asi po hodine varu posolíme a pridáme očistenú pokrájanú
zeleninu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho, odstránime blany a
chrupky, pokrájame a dáme naspäť do polievky spolu s jemnými
rezancami – niťovkami (tie uvaríme osobitne vo väčšom množstve
posolenej vody). Pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú
vňať, posekanú nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 429 kJ – 102 kcal., B – 4,9 g., T – 4,2 g., S
– 10,4)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára