750 g bravčového bôčika., 2 žemele., 100 ml mlieka., 1 vajce., 2 hydinové pečene., soľ., mleté čierne korenie., 2 strúčiky cesnaku., cibuľa., majorán., olej
Bravčový bôčik upravíme tak, že ostrím nožom narežeme otvor, čím vznikne vrecko. Žemle pokrájame, vložíme do misy a zalejeme teplým mliekom. Pridáme vajce, pomleté hydinové pečene, očistenú pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom a premiešame. Plnkou naplníme upravený bôčik, otvor zašijeme alebo uzavrieme ihlami a kožu ozdobne narežeme. Uložíme do vymasteného pekáča, osolíme pokvapkáme olejom a podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlejeme vodou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára