21. 3. 2011

Uhorský guláš

200 g baranieho mäsa z pliecka, 200 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa z pliecka, 80 g masti, ¼ kg cibule, soľ, mletá červená paprika, 2 g ostrej červenej papriky, majorán, rasca, ¼ kg očistených zemiakov, zeleninová paprika, 15 g rajčiakového pretlaku

Postupujeme podobne ako pri príprave hovädzieho guláša, len s tým rozdielom, že tu použijeme tri druhy mäsa. Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti na bledoružovo, pridáme mletú papriku a podlejeme vodou. Do základu vložíme baranie mäso pokrájané na kúsky, posolíme, krátko podusíme, pridáme hovädzie mäso pokrájané podobne, rajčiakový pretlak, majorán, rascu a prikryté dusíme. Po ½ hodine pridáme pokrájané bravčové mäso, dusíme a občasne podlejeme vodou. Počas dusenia guláš častejšie podlievame a miešame, aby sa nepripálil. Pred dovarením pridáme pokrájanú papriku, surové zemiaky pokrájané na kocky.

Žiadne komentáre: