21. 3. 2011

Bratislavská roštenka

600 g roštenky, 80 g tuku, 20 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 4 zrnká nového korenia, bobkový list, citrón, 40 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g zeleru, kyslá uhorka, 20 g cibule, 20 g kaparového korenia, ½ dl bieleho vína, 20 g hladkej múky, 1 ½ dl sladkej smotany

Roštenku pokrájame na rezne. Naklepeme ich, okrajové blany narežeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku. Do tuku po opekaní pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zeler, popražíme, podlejeme vodou, vložíme opečené roštenky, pridáme celé korenie, bobkový list, štvrtinu citrónovej kôry a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zahustíme smotanou, do ktorej sme zamiešali múku a postrúhanú uhorku, povaríme, pridáme citrónovú šťavu, biele víno a ešte chvíľu povaríme a nalejeme na roštenky.

Žiadne komentáre: