5. 10. 2010

Zverina na zelenine

600 gramov masa z diviny, 2 ks stredné cibule, mrkva, petržlen, kúsok zeleru, 50 gramov slaniny, 1 PL oleja, 100 gramov čerstvých hríbov, 0,3 litra vývaru, 0,2 litra červeného vína, 2 PL rajčinového pretlaku, 1 PL brusnicového kompótu, soľ, korenie, celé korenie, borievky, 1 PL hladkej múky

Maso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, slaninu nakrájame na kocky, cibulu na väčšie kocky, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Huby očistíme na sucho a nakrájame na plátky. Do rajnice nalejeme olej, pridáme nakrájanú slaninu a opečieme do chrumkava, pridáme cibulu a pečieme do sklovita, pridáme korenovú zeleninu a opekáme 5 minút, pridáme huby a opekáme ešte 2-3 minúty. Všetko odsunieme na boky nádoby a pridáme mäso. Opekáme aby sa zatiahlo. Posolíme, okoreníme, pridáme celé korenie a borievky, paradajkový pretlak, zalejeme vývarom a dusíme do mäkka za občasného miešania a prípadného podlievania. 15 minút pred koncom dusenia prilejeme víno, pridáme brusnicový kompót. Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, prevaríme, dochutíme a podávame s žemlovou knedlou, alebo varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: