250 g suchej fazule, 1 PL oleja,veľká cibuľa, 100 g sterilizovanej kukurice, 2 domáce klobásy, 180 g rajčinového pretlaku, 50 g údenej slaniny, pohár leča, 2 ČL cukru, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, sladká a chili paprika
Vopred namočenú fazuľu uvaríme v menšom množstve vody. Slaninu pokrájame na kocky, popražíme a pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu pražíme. Pridáme fazuľu aj vodou v ktorej sa varila, kukuricu, pokrájanú klobásu, rajčinový pretlak a lečo. Premiešame a krátko povaríme. Fazuľu ochutíme soľou, koreninami a pretlačeným cesnakom. Prilejeme asi 1 liter vody a ešte chvíľu povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára