5. 10. 2010

Hovädzie mäso dusené s mrkvou

400 g hovädzieho predného, 4 lyžice oleja, soľ, mleté čierné korenie, 400 g mrkvy, lyžica hladkej múky, muškátový kvet mletý, troška cukru

Očistené a umyté mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Mäso vložíme do kastróla, zalejeme vriacou vodou, pridáme polovičnú dávku tuku, osolíme, okoreníme a pod pokrievkou dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme očistenú, umytú a na tenké kolieska nakrájanú mrkvu. Z druhej polovice tuku a hladkej múky spravíme svetlú zápražku, okoreníme muškátovým kvetom. Za stáleho miešania mäso zahustíme zápražkou a pomaly dusíme do mäkka. Pokrm dochutíme cukrom a soľou a ešte krátko povaríme. Podávame so zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre: