15. 9. 2009

Tetkina jablková torta

Suroviny: 100 g cukru, 4 veľké jablká, 3/4 l vody, 2 vanilkové pudingy, 1 vrecúško okrúhlych piškót. Na ozdobenie: 1 nízkotučný tvaroh, 1 kyslú smotanu, cukor, jahody, kivi, čokoládu 

Postup: Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, postrúhame ich a dáme do vody variť. Varíme ich asi 10 minút. Pudingové prášky rozmiešame v malom množstve vody a za stáleho miešanie pridáme k variacim sa jablkám. Pridáme cukor, zamiešame a necháme mierne vychladnúť. Do tortovej formy poukladáme jednu vrstvu piškót, zalejeme ich polovicou jablkového pudingu, opäť dáme vrstvu piškót a jablkového pudingu. Povrch zarovnáme a necháme stuhnúť. Tvaroh vymiešame so smotanou a cukrom a zmesou, pomocou cukrárenského vrecúška, ozdobíme povrch vychladnutej torty. Dozdobíme jahodami, plátkami kivi a čokoládou.

Žiadne komentáre: