15. 9. 2009

Babičkin Jablkový koláč

Suroviny: 300 g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 150 g strúhanky, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 200 g masla, 250 ml jablčnej šťavy, na obloženie: 1,5 kg jabĺk, 30 g mandľových lupienkov, práškový cukor na posypanie 

Postup: Zmiešame múku, prášok do pečiva, strúhanku a práškový cukor. Pridáme vajcia, maslo a jablčnú šťavu a všetko riadne vymiešame na hladké cesto. Vylejeme ho na vymastený plech, povrch zahladíme. Jablká olúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadrovníky. Pokrájame ich na jemné dieliky a škridľovito poukladáme na cesto. Posypeme mandľami a plech vložíme do rúry. Pečieme pri 160 °C asi 30 až 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre: