Suroviny: 1 kg postrúhaných jabĺk, 250 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 250 g detskej krupice, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 1 vrecúško škoricového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, marhuľový (alebo iný) džem, 125 g masla
Postup: Múku, krupicu, cukor a kypriaci prášok zmiešame a zmes rozdelíme na tri časti. Na vymastený pekáč navrstvíme jednu časť múkovej zmesi. Posypeme polovicou postrúhaných jabĺk, škoricovým cukrom, vanilkovým cukrom a džemom. Zasypeme ďalšou tretinou múkovej zmesi, jablkami, škoricovým cukrom, vanilkovým cukrom, džemom. Nakoniec navrstvíme tretiu tretinu múkovej zmesi, ktorú polejeme maslom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára