Suroviny: 6 vajec, 150 g práškového cukru, 70 g kryštálového cukru, 1,5 dl oleja, 1 dl mlieka, 120 g polohrubej múky, pol vrecka prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa, 1 kg jabĺk, čokoládovú polevu
Postup: Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a potom postupne pridávame olej, mlieko, kakao a múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejem na pomastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Postrúhané jablká zmiešame s bielkovým snehom, ktorý sme vyšľahali s kryštálovým cukrom. Jablkovú hmotu navrstvíme na upečené cesto a ešte asi 20 minút dopekáme pri strednej teplote. Po vychladnutí polejeme koláč čokoládovou polevou. Po stuhnutí nakrájame na úhľadné rezy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára