5. 7. 2011

Bravčové gule v kyslej kapuste

350 g mletého mäsa,120 g udusenej ryže,vajce,majorán,mleté čierne korenie,mleté nové korenie,soľ,750 g kyslej kapusty,olej,cibuľa,2 PL hladkej múky,200 ml mlieka

Do mletého mäsa pridáme udusenú ryžu, vajce, majorán, mleté čierne a nové korenie, soľ a premiešame.Kapustu nasekáme, vložíme do hrnca s vriacou vodou a 30 minút varíme.Z mäsovej hmoty urobíme gule, vložíme do kapusty, prikryjeme a 30 minút varíme. Potom gule obrátime a opäť varíme 20 minút.Uvarené gule vyberieme, kapustu zahustíme zápražkou z oleja,cibule, múky a mlieka a niekoľko minút povaríme.Na misu vložíme kapustu, gule a podávame s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: