12. 3. 2010

Pikantný pekingský šalát

400 g uvareného údeného hovädzieho jazyka,2 cibule,1 červená a 1 zelená paprika,1 malá konzerva sójových klíčkov,1/2 póru,3 PL masla,100 g prerastenej slaniny,1/2 šálky kečupu,1/8 l červeného vína,pár kvapiek tabasca,soľ,mleté čierne korenie,štipka kryštálového cukru,1/2 ČL mletej červenej papriky,1/2 ČL karí korenia,100 g čerstvých šampiňónov pár šalátových listov

Hovädzí jazyk, cibuľu a očistené papriky pokrájame na tenké rezance, sójové klíčky necháme dobre odkvapkať. Pór umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Prísady vložíme do misy a opatrne premiešame.V panvici zohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú slaninu. Ochutíme kečupom, červeným vínom, niekoľkými kvapkami tabasca, soľou, korením, cukrom, mletou paprikou, karí korením a všetko nalejeme na šalát. Necháme 1 hodinu odstáť. Pred podávaním primiešame do šalátu na plátky pokrájané šampiňóny. Na taniere upravíme šalátové listy a na ne rozdelíme šalátovú zmes.

Žiadne komentáre: