20. 3. 2010

Hrachová kaša

Suroviny:  300 g hrachu, 30 g masti a 20 g hladkej múky na zápražku, 1/8 l mlieka,1 strúčik cesnaku, soľ, 50 g masti alebo slaniny, 40 g cibule

Postup: Hrach preberieme, umyjeme a namočíme na noc do studenej vody. (Žltý lúpaný hrach máčat nemusíme.) Uvarený hrach zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo prelisujeme, zahustíme tmavšou zápražkou, ktorú zriedime mliekom a ešte spolu povaríme. Kašu doplníme rozotretým cesnakom a osolíme. Hotovú hrachovú kašu polejeme masťou alebo rozškvarenou slaninou s opraženou cibuľkou do zlatista. Podávame s údeným mäsom a šalátom.

2 komentáre:

Kyslíkovi povedal(a)...

Ve škole jsem tuhle kaši milovala snad jako jediná!

Kyslíkovi povedal(a)...

Ve škole jsem ji jako jediná milovala!