20. 3. 2013

Zajac v bielej omáčke

750 g zajačieho mäsa, soľ, cibuľa, polievková zelenina, 2-3 klinčeky, 6-8 zrniek korenia, bobkový list
omáčka : 40 g masla, 2-3 lyžice múky, šťava z ¼ citróna, štipka muškátu a bazalky, vývar
na zatrepanie: žĺtko, 2 lyžice kyslej smotany

Kúsky zajačieho mäsa ( stehno, chrbát, krk, lopatku ) vložíme do slanej vody, pri varení viackrát zoberieme penu, potom pridáme cibuľu, zeleninu a koreniny a mäso varíme do mäkka. Medzitým speníme múku v rozohriatom masle len dobleda, a omáčku ešte varíme 20 minút.Pred podávaním precedíme, zatrepeme žĺtkom a smotanou a horúce nalejeme na zajačie mäso. Ako príloha sa podávajú halušky.

Žiadne komentáre: