11. 3. 2013

Maďarský fazuľový guláš

1 kg bravčového pliecka, alebo stehna, 0,5 kg cibule, 5 až 7 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mletú čili papriku, zeleninovú koreniacu zmes, lyžicu horčice, kečup, 3 paradajky, 2 zelené papriky, 2 mrkvy, zeler, 0,5 kg veľkej červenej fazule, 2 vajcia, polohrubú múku, olej, majorán

Mäso pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme soľ, zeleninovú koreniacu zmes, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, mletú čili papriku, mäso, na kolieska pokrájanú mrkvu, zeler pokrájaný na kúsky rovnako veľké ako kolieska z mrkvy, ošúpané a pokrájané paradajky, pokrájanú papriku, prelisovaný cesnak, horčicu, kečup a dusíme takmer do mäkka. Pridáme vopred namočenú fazuľu a dodusíme do mäkka. Z vajec, múky, soli a oleja pripravíme polotuhé cesto, z ktorého nahádžeme do vriacej vody halušky. Halušky scedíme a premiešame s olejom. Keď je už mäso a fazuľa mäkké, pridáme do gulášu majorán a odstavíme. Podávame s haluškami.

Žiadne komentáre: