20. 3. 2013

Pečená kačica s plnkou

mladá kačica, soľ, majorán, korenie, 2-3 vetvičky paliny, 30 g masla, cibuľa, ¼ - ½ l vývaru alebo vody.

Kačicu vypitveme, odstránime žľazy, kačicu umyjeme, osušíme, zvnútra posolíme a potrieme majoránom, zvonku ľahko potrieme korením. Dovnútra vložíme palinu a plnku a kačicu zašijeme. Na rozpálenom masle osmažíme cibuľu, pridáme kačicu, polejeme horúcim vývarom a za častého polievania pečieme 50- 60 minút v elektrickej rúre 200 stupňov, v plynovej trúbe stupeň 3.
Plnky: Kačicu naplníme 6 kyslými malými jablkami a 1 lyžicou hrozienok.
2 namočené a vyžmýchané žemle, posekaná cibuľa a petržlenová vňať, soľ, muškát zmiešame a naplníme kačicu.

Žiadne komentáre: