8. 3. 2013

Hovädzí guláš so šunkou


300 g hovädzieho mäsa, rastlinný olej, cibuľa, 100 g bravčovej šunky, mletá červená paprika, soľ, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 KL vegety), 50 g parmezánu, zelená petržlenová vňať posekaná nadrobno

Očistené a umyté mäso pokrájame na kocky. Na rastlinnom oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mäso a opražíme. Neskôr pridáme pokrájanú šunku a mletú červenú papriku, osolíme, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme do mäkka. Hotové posypeme parmezánom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. Ako prílohu podávame rôzne zeleninové šaláty, pričom dbáme na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.

Žiadne komentáre: