20. 3. 2013

Zajac na smotane s uhorkou a vínom

800 g stehna a chrbta zo zajaca, 60 g údenej slaninky , 0,5 citróna, 50 g rajčiakového pretlaku, 1dl bieleho vína, mleté čierne korenie, trochu kryštálového cukru, 100 g tuku, cibuľa, 60 g múky, 1,5 dl kyslej smotany, 40 g sladkokyslých uhoriek, bobkový list, horčica, sardelová pasta, niekoľko zrniek nového korenia, vývar, soľ

Pripravené mäso prešpikujeme hrubšími plátkami slaniny, osolíme, okoreníme a opečieme na ½ rozohriatom tuku. Na zvyšnom tuku opražíme do žlta cibuľu a citrón, ktoré sme pokrájali na plátky. Potom pridáme múku, pretlak, cukor, celé korenie, bobkový list, sardelovú pastu, popražíme, zalejeme vývarom, vložíme opečené mäso, dochutíme horčicou a dusíme do mäkka. Šťavu precedíme, pridáme pochúťkovú smotanu, biele víno a na tenké plátky pokrájané uhorky. Necháme prejsť varom. Rozporciované zajačie mäso servírujeme a polejeme omáčkou. 

Žiadne komentáre: