20. 3. 2013

Kurča s banánom a ananásom

veľké kurča, soľ, kari, 60 g masla, ¼ l vody, 0,5 kyslého jablka,  banán, ¼ l bielej omáčky 1/8l smotany, kari, cukor, suché sherry, lyžica ananásových kociek

Pripravené kurča posolíme, okoreníme s karí a opražíme v horúcom masle dookola. Pridáme asi 1/8 l vody a asi 40 minút pečieme. Kurča vyberieme, rozdelíme na porcie a necháme vychladnúť. Výpekovú šťavu necháme zovrieť s trochou vody, pridáme postrúhané jablko, na plátky pokrájaný ošúpaný banán a bielu omáčku ( 40g masla, 30g múky, 1/2l vývaru, 1/4l mlieka, soľ, muškát). Maslo zohrejeme a pridáme múku, stále miešame do bleda. Za stáleho miešania prilejeme vývar a mlieko. Šťavu varíme asi 10 minút na miernej teplote, posolíme, okoreníme a všetko necháme niekoľko minút prevariť. Domiešame do tejto zmesi smotanu a šťavu okoreníme koreninami a trošku sherry. Servírujeme na predhriatej platni, na ktorú dáme kurča, polejeme šťavou a zdobíme kúskami ananásu. Hodí sa k tomu varená ryža.

Žiadne komentáre: