20. 3. 2013

Kuracie prsia s provensálskym korením

4 kuracie prsia
marináda: 4 lyžice olivového oleja, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, roztlačený strúčik cesnaku, 2 lyžice sušeného provensálskeho korenia: vetvička rozmarínu, vetvička oregána, vetvička tymiánu, prípadne trochu čerstvej bazalky.
10 mladých jarných cibuliek bez vňate, 2 lyžice koňaku, ¼ vývaru, 1/8 sladkej smotany, lyžička maizeny

Prsia trochu stlačíme, aby boli viac ploché a v olejovej marináde odložíme ponorené na 30 minút. Vyberieme
A necháme odkvapkať do sucha. V rozpálenej marináde opečieme cibuľky, pridáme prsia a spolu pečieme 5 minút. Koňak zohrejeme v naberačke, zapálime a horiace nalejeme na mäso. Keď plameň zhasne, kuracie prsia plejeme a povaríme. Sladkú smotanu rozhabarkujeme s maizenou a spojíme s omáčkou. Čerstvé vetvičky byliniek odstránime. K jedlu chutia zemiaky na masle, čerstvý chrumkavý biely chlieb a zeleninový šalát.

Žiadne komentáre: