13. 3. 2013

Horiaci guláš


kura, 3 lyžice masti, 2 cibule, lyžica mletej červenej papriky sladkej, lyžička mletej červenej papriky štipľavej, vývar, soľ, 2 zelené papriky, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 6 šampiňónov, 0,2 dl alkoholu (borovička, marhuľovica, vodka,)
 Na masti osmažíme do zlatista na kúsky pokrájané kura, spolu s pokrájanou cibuľou. Zasypeme mletou paprikou sladkou I štipľavou, osolíme, podlejeme vývarom, pridáme pokrájané papriky a šampiňóny. Dusíme do mäkka a nakoniec zahustíme pretlakom. Guláš dáme na tanier, pridáme kúsky kurčaťa, polejeme alkoholom, zapálime a zhasneme plameň. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: