14. 3. 2013

Hlivový guláš


hliva, 2 až 3 cibule, 4 až 5 strúčikov cesnaku, 4 zemiaky, 3 paradajky, paprika sladka, čili paprička, soľ, čierne a hnedé celé korenie, mleté čierne korenie, mletá červená sladká paprika, kocka bujónu, gulášové korenie, olej

Cibuľu a hlivu nakrájame. Cibuľu opražíme na ojeji, odstavíme a pridáme mletú červenú papriku. Pridáme pokrájanú hlivu, osolíme, okoreníme. Po desiatich minútach prilejeme vodu. Pridáme najemno nakrájaný cesnak, nakrájanú papriku, čili papričku a celé paradajky. Po približne 20 - tich minútach paradajky vyberieme, necháme trochu vychladnúť, odstránime šupky a potlačené ich pridáme späť do guláša. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky. Po ďalších 20 až 30 minútach, keď sú zemiaky uvarené, je guláš hotový.

Žiadne komentáre: