12. 3. 2013

Slovenský guláš


300 g hovädzej glejovky, 300 g bravčového pliecka, 60 g tuku, 400 g cibule, soľ, 20 g mletej červenej papriky, 100 g zelenej papriky, 100 g paradajok, 20 g paradajkového pretlaku, 40 g hladkej múky, mleté čierne korenie, 10 g cesnaku, rasca

Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso nakrájame približne na 25 gramové kocky. Na rozpálenom tuku opražíme do zlatista na kolieska pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, dobre posekaný cesnak, rascu, mleté čierne korenie, červenú papriku, hovädzie mäso, zalejeme vývarom a podusíme. Keď je hovädzie mäso polomäkké, pridáme nakrájané bravčové pliecko a dusíme. Pred dohotovením zahustíme zápražkou, pridáme na kolieska pokrájanú zelenú papriku, na malé kocky pokrájané paradajky a necháme prejsť varom. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

Žiadne komentáre: