14. 9. 2012

Zaprávané kurča

kurča, lyžička masla, 150 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), cibuľa, 200 g čerstvých húb, malý karfiol, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate, 30 g masla, lyžica hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, lyžička vegety, soľ

Kurča rozkrájame na porcie, posypeme vegetou. Na masle opražíme pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme kurča, podlejeme a dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu so zeleninou prelisujeme, z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme smotanou, prelisovanou šťavou, pridáme udusené huby, uvarený posekaný karfiol, petržlenovú vňať, dobre premiešame, dosolíme a všetko pridáme na mäso. Podávame so žemľovou knedľou.

Žiadne komentáre: