28. 9. 2012

Hrozienkový chlieb

100 g hrozienok, 250 ml vriacej vody, sol, 1,2 1 teplej vody, 40 g čerstvého droždia, 50 g mletých mandlí, 1,5 kg celozrnnej pšeničnej múky

Hrozienka necháme 15 minút napučat vo vode. Potom ich rozmixujeme. Kvasnice rozmiešame v troche teplej vody, necháme 10 minút odstát, pridáme mandle a hrozienka. Čast vody použijeme na vypláchnutie mixéra a vodu pridáme do zmesi. Primiešame polovicu múky, cesto zamiesime a necháme 15 minút kysnút. Potom primiešame druhú dávku múky a cesto miesime, až kým sa neprestane lepit. Vytvarujeme 3 chleby, posypeme ich múkou a necháme zabalené vo vlhkej utierke 20-30 minút vykysnút. Rúru vyhrejeme na 220 "C, vložíme do nej chleby, 10 minút ich pečieme pri 200 *C a 45 minút pri 180 "C.

Žiadne komentáre: