14. 9. 2012

Zapekané kuracie rezne so syrom a šampiňónmi

kuracie prsia (prípadne môžeme použiť aj iný druh mäsa, napr. bravčové stehno), cibuľa,šampiňóny, nastrúhaný syr, horčica, kečup, smotana, trocha oleja, soľ, čierne korenie, sladká paprika

Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme natenko. Každý rezeň osolíme, okoreníme a opaprikujeme, poukladáme na seba a necháme chvíľu odležať (cca 10 min). Na plech dáme trocha oleja a poukladáme rezne. Na rezne dáme buď opraženú, alebo surovú nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájané šampiňóny a celé husto posypeme strúhaným syrom. Syr pokvapkáme trochou horčice a kečupu a celé zalejeme smotanou. Zapekáme približne: kuracie mäso – cca 20 minút bravčové mäso – cca 60 minút Podávame so zemiakmi pripravenými na rôzny spôsob.

Žiadne komentáre: