13. 9. 2012

Morčacie prsia delikates

400 g morčacích pŕs, 80 g sezamových zrniečok, citrón, bielok, viazanička petržlenovej vňate, 4 lyžice worčesterovej omáčky, soľ, korenie
Pripravíme si marinádu z pokrájanej petržlenovej vňate, soli, korenia, worčesterovej omáčky a citrónovej šťavy. Mäso nakrájame asi na 6 cm dlhé pásiky a vložíme do plytkej nádobky. Zalejeme marinádou a odložíme najmenej na štyri hodiny. Prsia vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Bielok len mierne vidličkou rozšľaháme. Mäso najprv namočíme do bielka a potom opatrne obaľujeme v sezamových zrniečkach. Vyprážame na rozpálenom tuku.

Morčacie prsia delikates

Žiadne komentáre: