8. 11. 2010

Višňové mafiny

250 g hladkej múky, balíček prášku do pečiva, 20 g škrobovej múčky, 2 vajcia, 2 lyžice strúhanej čokolády, 350 g kompótových alebo mrazených višní, 150 g tuku, 150 g kryštálového cukru,ostrúhaná kôra z citróna,100 ml mlieka, práškový cukor na posypanie

Múku v mise zmiešame so škrobovou múčkou a s práškom do pečiva. Višne zlejeme, necháme odkvapkať a vykôstkujeme.Rozpustený tuk vymiešame s cukrom, mliekom, vajciami a so strúhanou čokoládou. Pridáme višne, citrónovú kôru a zmes premiešame. Višňovú masu opatrne pridáme do múčnej zmesi a jemne premiešame, iba tak, aby sa suché a mokré zložky spojili. Nemiešame dlho, inak by boli mafiny po upečení tvrdé. Cesto rozdelíme do košíčkov, preložíme do plechu na mafiny a pečieme približne 20 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Po upečení posypeme cukrom.

Žiadne komentáre: