4. 11. 2010

Prázdninová torta

2 vajcia, 70 g kryštálového cukru, 70 g hladkej múky, 0,5 balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice horúcej vody, tuk na vymastenie a múka,na vysypanie formy
plnka : 750 ml smotany na šľahanie, 2 konzervy mandarínkového kompótu, 2 balíčky pudingu bez varenia, sezónne ovocie na ozdobenie

Vajcia vymiešame s cukrom dopenista,pridáme múku, prášok do pečiva a vodu. Všetko dôkladne vymiešame a dáme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
Plnka : Do väčšieho hrnca s dobre tesniacou pokrievkou alebo uzatvárateľnej nádoby nalejeme 500 ml smotany na šľahanie, oba mandarínkové kompóty aj so šťavou a prisypeme pudingové prášky. Zmes nemiešame, iba nádobu dobre uzavrieme a niekoľkokrát ňou dobre potrasieme.Do plnky zamiešame časť umytého sezónneho ovocia, nanesieme ju na korpus, ozdobíme zvyšným ovocím a zvyšnou vyšľahanou šľahačkou. Pred podávaním necháme dôkladne vychladiť.

Žiadne komentáre: