8. 11. 2010

Slivkové prsty

500 g mrazeného lístkového cesta, vajce, múka na posypanie dosky
plnka : 200 ml mlieka, 50 g kryštálového cukru, 0,5 balíčka vanilkového pudingu v prášku, 200 g mäkkého tvarohu, 50 g práškového cukru, 300 g kompótových sliviek

Plnka: Z mlieka, kryštálového cukru a pudingu uvaríme hustý krém, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť. Pridáme doň tvaroh a práškový cukor a dôkladne vymiešame. Slivky zlejeme a nakrájame na menšie kúsky.Cesto rozmrazíme a na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát 40 x 30 cm. Po dĺžke ho prekrojíme na dva obdĺžniky, pričom z okrajov po obvode každého obdĺžnika odkrojíme pás široký 2 cm. Oba obdĺžniky po obvode potrieme rozšľahaným vajcom a odkrojené pásy cesta prilepíme na potreté okraje. Do stredu každého plátu cesta natrieme tvarohovo-pudingový krém, na ktorý navrstvíme slivky.Pečieme dozlatista v rúre vyhriatej na 200 °C. Pred podávaním nakrájame na tenké obdĺžniky.

Žiadne komentáre: