8. 11. 2010

Citrónový perník

2 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, 150 ml oleja, lyžička mletej škorice, lyžička sódy bikarbóny, 400 g hladkej múky, balíček prášku do pečiva, 500 ml mlieka, čokoládová poleva, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechuk
krém : 250 g stuženého tuku, 150 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, ostrúhaná kôra z citróna, balíček vanilínového cukru, 50 ml rumu,Zlatý klas, 500 ml mlieka

Vo väčšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom,pridáme kakao, olej, škoricu, sódu bikarbónu preosiatu spolu s múkou a práškom do pečiva. Nakoniec do zmesi zapracujeme mlieko. Cesto prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20 minút v rúre vyhriatej na 150 °C.
Krém : Zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme úplne vychladnúť.Tuk vymiešame s cukrom, pridáme orechy,citrónovú kôru, vanilínový cukor a rum.Do maslového krému postupne zapracujeme puding. Krém rovnomerne natrieme na upečený korpus. Vrch pokvapkáme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.

Žiadne komentáre: