6. 11. 2010

Oblátková saláma

250 g práškového cukru, 250 g stuženého tuku, 3 vajcia, 3 lyžice kakaa, 100 g nasekaných vlašských orechov, 100 g hrozienok, 100 g sušených sliviek alebo kandizovaného ovocia, 50 g čokolády, 4 tortové oblátky

V teplom vodnom kúpeli rozpustíme tuk, do ktorého zamiešame cukor a vajcia a varíme do zhustnutia. Pridáme kakao, orechy, hrozienka, nasekané slivky alebo kandizované ovocie. Do zmesi zapracujeme podrvené oblátky a najemno nasekanú čokoládu. Za stáleho miešania varíme, kým sa čokoláda nerozpustí, a odstavíme. Zmes preložíme na väčší kus alobalu alebo fólie.Zabalíme a vytvarujeme do valca. Dáme do chladničky. Pred podávaním nakrájame na plátky.

Žiadne komentáre: