4. 11. 2010

Orechová torta s orechovým krémom

6 vajec,160 g práškového cukru,80 g mletých vlašských orechov,50 g strúhanky,tuk na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy 
krém : 100 g masla, žĺtok, 100 g práškového cukru, 100 g mletých lieskových orechov, lyžica rumu, ostrúhaná kôra z 1/2 citróna, pekanové orechy na posypanie

Vajcia rozdelíme a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po jednom do snehu zapracujeme žĺtky, práškový cukor, mleté orechy a nakoniec strúhanku. Opatrne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Zmäknuté maslo vymiešame dopenista, pridáme žĺtok, cukor, mleté orechy, rum a citrónovú kôru. Upečený korpus vodorovne prekrojíme, naplníme polovicou krému a spojíme. Zvyšným krémom natrieme boky a vrch torty. Ozdobíme polovicami pekanových orechov a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame.

Žiadne komentáre: