6. 11. 2010

Biskupský koláč

100 g sušených sliviek, 100 g sušených marhúľ , 1,5 balíčka sušeného droždia, 750 g hladkej múky , 2 lyžičky soli,100 g tuku, 2 lyžičky jablčného octu, 50 g lúpaných mandlí, tuk na vymastenie formy, práškový cukor na posypanie

Slivky a marhule nakrájame nadrobno.Múku preosejeme do misy spolu so soľou.Pridáme ocot, mandle, droždie a tuk. Podľa potreby rozriedime vodou a vypracujeme vláčne cesto. Do cesta zapracujeme sušené ovocie.Cesto preložíme a rovnomerne roztlačíme do hlbšieho vymasteného plechu. Necháme 20 minút vykysnúť. Pečieme približne hodinu v rúre vyhriatej na 200 °C. Po upečení necháme vychladnúť v plechu, nakrájame a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre: